30 klassieke boeken om uw kind voor te lezen

Voorlezen is een geweldige manier om in contact te komen met uw kinderen als ze jong zijn. Ik heb hele goede herinneringen aan het knuffelen op de bank met mijn moeder terwijl ze ‘s avonds onze favoriete boeken voorlas.

Voorlezen helpt uw ​​kinderen ook om hun hoogste potentieel op ontwikkelingsgebied en academisch te bereiken. Onderzoek heeft aangetoond dat kinderen die vanaf zeer jonge leeftijd zijn voorgelezen, een grotere woordenschat hebben en gemakkelijker leren lezen dan kinderen die niet zijn voorgelezen. Het is ongelooflijk hoeveel onze kleintjes leren door te luisteren naar verhalen die we voorlezen!

Hier zijn enkele van de meest klassieke kinderboeken die u aan uw kind kunt voorlezen. We hebben deze boeken ingedeeld in de meest geschikte leeftijdsgroepen, maar al deze boeken kunnen worden voorgelezen aan (en geliefd door) kinderen van alle leeftijden!

30 klassieke boeken om voor te lezen aan uw kind

Leeftijden 2-5

We gaan op berenjacht


Koop hier

Dit is een dertig jaar oud verhaal van een vader en zijn vier jonge kinderen terwijl ze een veld met hoog gras oversteken, door een koude rivier waden, door moerassige modder worstelen, hun weg vinden door een donker bos, vechten door een sneeuwstorm, en betreed uiteindelijk een sombere grot. Wat zullen ze ontdekken? Je moet verder lezen om erachter te komen!

Tikki Tikki Tembo


Koop hier

Drie decennia oud, dit is een verhaal over een jongen met een lange naam die in een put valt. Tikki Tikki Tembo is een klassieke hervertelling van een oud Chinees volksverhaal dat waarschuwt voor het gevaar van het hebben van zo’n eervolle naam als Tikki tikki tembo-no sa rembo-chari bari ruchi-pip peri pembo.

Corduroy


Koop hier

Een klassiek verhaal waarin een knuffelbeer op een speelgoedafdeling hopelijk een thuis vindt bij een klein meisje. Ze wil Corduroy zo graag dat ze met haar eigen geld naar de winkel komt nadat haar moeder weigert hem te kopen.

Stellaluna


Koop hier

Stellaluna, een fruitvleermuis, wordt uit de veilige omhelzing van haar moeder geslagen door een aanvallende uil en belandt voorover in een vogelnest. Haar wereld staat op zijn kop als ze wordt geadopteerd door de nestbewoners en zich aanpast aan hun vogelgewoonten.

De kleine rode kip


Koop hier

Kleine Rode Hen is een humoristisch, klassiek verhaal over hoe we oogsten wat we zaaien. De kleine rode kip wil een taart bakken, maar als de kip een kat, hond en muis om hulp vraagt, hoort ze: “Ik niet!” Raad eens wie de taart uiteindelijk alleen opeet?

Bewolkt met kans op gehaktballen


Koop hier

In dit klassieke boek was de stad Chewandswallow een gewone stad met buitengewoon weer. Het kwam drie keer per dag, bij het ontbijt, de lunch en het avondeten, en het regende, sneeuwde of blies naar binnen… eten! Maar het weer wordt slechter, de stad is een puinhoop en de mensen vrezen voor hun leven.

Het fluwelen konijn


Koop hier

Eerst een gloednieuw speeltje, nu een oud, versleten relikwie, het fluwelen konijn wordt gered door een magische fee die hem Rabbitland wegjaagt. Daar wordt hij “Real” en een geliefde jeugdvriend van wie hij voor altijd zal houden. Dit is een prachtig verhaal van transformatie en verlossing door de onwankelbare liefde van een kind.

Alexander en de Verschrikkelijke, Verschrikkelijke, Geen Goede, Zeer Slechte Dag


Koop hier

Alexander had een vreselijke, vreselijke, geen goede, heel slechte dag. Er klopte helemaal niets. Alles ging fout. Zijn moeder serveerde limabonen voor het avondeten, en er was zoenen op tv! Maar mama stelt hem gerust dat sommige dagen ook zo zijn voor andere mensen.

Madeline


Koop hier

Madeline is een verhaal met een moedige heldin, vrolijke humor en prachtige tekeningen van Parijs. De Madeline-verhalen zijn klassiekers die jonge lezers al 75 jaar in vervoering brengen!

Het verhaal van Ferdinand


Koop hier

Terwijl alle andere stieren snuiven, springen en stoten, blijft Ferdinand liever zitten en ruiken aan de bloemen onder zijn favoriete boom. Dit is een ander verhaal waar kinderen al meer dan 75 jaar dol op zijn.

Waar de wilde dingen zijn


Koop hier

Max kleedt zich in zijn wolvenpak en veroorzaakt een ravage in huis, dus stuurt zijn moeder hem naar bed. In plaats van te slapen, vaart Max naar een eiland dat wordt bewoond door de Wild Things, die hem koning maken en een wilde rumpus met hem delen.

De gevende boom


Koop hier

Er was eens een boom die van een kleine jongen hield. Elke dag kwam de jongen naar de boom. Hij zou haar appels eten, van haar takken zwaaien of langs haar stam naar beneden glijden. De boom was blij. Toen de jongen ouder werd, had hij meer van de boom nodig, en de boom gaf en gaf en gaf. Dit boek is een ontroerend verhaal.

De kussende hand


Koop hier

Chester Raccoon wil niet naar school. Mrs. Raccoon deelt een familiegeheim genaamd de Kissing Hand om Chester te helpen haar liefde te voelen wanneer zijn wereld een beetje eng aanvoelt.

Vanaf 6 jaar

Charlotte’s web


Koop hier

Een meisje genaamd Fern redt een varken, noemt hem Wilbur en voedt hem op in de schuur van haar oom Zuckerman. Daar vindt Wilbur dierbare vrienden in veel van de boerderijdieren en een slimme spin genaamd Charlotte.

Peter Pan


Koop hier

Al meer dan 100 jaar is het verhaal van Peter Pan een favoriet. Het is het verhaal van een jongen die kan vliegen en nooit volwassen wordt. Hij ontmoet een meisje genaamd Wendy en neemt haar en haar broers mee naar de fantastische wereld van Neverland, waar ze een avontuur delen met zijn magische bewoners, waaronder de Lost Boys, Captain Hook, Tiger Lily en Tinker Bell.

Anne van Green Gables


Koop hier

Anne is een elfjarige wees die per ongeluk naar een eenzame broer en zus van middelbare leeftijd is gestuurd op een boerderij op Prince Edward Island. De eerste in een geliefde boekenreeks, Anne van Green Gables, vertelt hoe een jong meisje een blijvende indruk maakt op iedereen om haar heen.

De geheime Tuin


Koop hier

Na het verlies van haar ouders verhuist de jonge Mary Lennox naar Misselthwaite Manor met haar teruggetrokken oom, en ze heeft er een hekel aan. De enige troost die Mary heeft is het verkennen van het terrein van het landhuis. Al snel ontdekt ze een verborgen sleutel en realiseert ze zich dat deze de deur opent naar een oude, verlaten tuin met een paar geheimen.

De wind in de wilgen


Koop hier

Rat, Mol, Badger en Mr. Toad hebben lezers generaties lang in verrukking gebracht met hun vreemde avonturen op en bij de rivier en in de grote residentie van Toad Hall.

De Boxcar Kinderen


Koop hier

Henry, Jessie, Violet en Benny zijn verweesde broers en zussen die besluiten om het alleen te redden als ze bij elkaar blijven. De kinderen vinden een verlaten goederenwagen in het bos, en het wordt hun thuis.

De complete verhalen van Winnie de Poeh


Koop hier

Auteur AA Milne schreef deze blijvende, tijdloze verhalen voor zijn zoon Christopher Robin in 1926. Het zijn verhalen over Winnie de Poeh en zijn vrienden – Knorretje, Uil, Teigetje, Kanga, Roo en sombere Iejoor – en hun avonturen in De Honderd Acre hout.

Een beer genaamd Paddington


Koop hier

De familie Brown ontmoet een bijzondere beer genaamd Beertje Paddington, die helemaal vanuit Peru was gereisd. Sindsdien is hun leven nooit meer hetzelfde geweest.

Mevrouw Piggle Wiggle


Koop hier

Mevrouw Piggle-Wiggle woont in een omgekeerd huis en ze heeft altijd versgebakken koekjes. En ze weet alles wat er te weten valt over kinderen. Als een van de kinderen in het verhaal zich misdraagt, heeft mevrouw Piggle-Wiggle de perfecte remedie. En haar hilarische oplossingen werken altijd!

Het verhaal van Despereaux


Koop hier

Despereaux Tilling is een muis verliefd op muziek, verhalen en een prinses genaamd Pea. Een rat genaamd Roscuro leeft in de duisternis en wil een wereld vol licht. En Miggery Sow is een dienstmeisje met een simpele wens. Deze drie personages beginnen aan een fantastische reis en vinden elkaar… en elkaars hulp.

De draak van mijn vader


Koop hier

Dit is het verhaal van Elmer Elevator, die hoort van een gevangen draak op Wild Island. Iedereen die de draak van zijn wrede ontvoerders redt, heeft misschien recht op een gratis ritje, en Elmer heeft altijd al willen vliegen. Elmer verbergt zich aan boord van een schip naar het eiland, waar hij veel humeurige wezens tegenkomt.

Pippi Langkous


Koop hier

Pippi Langkous heeft gekke rode staartjes, geen ouders die haar vertellen wat ze moet doen, een paard dat op haar veranda woont en een aapje dat meneer Nilsson heet. Wat Pippi ook doet, zoals vloeren schrobben, wiskunde doen of een chique theekransje houden, haar buitensporige capriolen lijken altijd tot een nieuw avontuur te leiden.

De leners


Koop hier

De familie Clock zijn kleine mensen die onder de keukenvloer van een oud Engels landhuis wonen. Al hun kleine woninginrichting, van postzegelschilderijen tot stoelen van champagnekurk, zijn ‘geleend’ van de ‘menselijke bonen’ die boven hen wonen. Hun leventje gaat goed totdat een van hen boven wordt opgemerkt door een mensenjongen!

The Penderwicks


Koop hier

De zusjes Penderwick brengen de zomer door op het prachtige landgoed Arundel. Al snel ontdekken ze de magie van Arundels tuinen en zolder vol schatten. Ze ontdekken ook Jeffrey Tifton, de zoon van de eigenaar van Arundel, die al snel de perfecte vriend blijkt te zijn.

De groene sintel


Koop hier

The Green Ember is een fantastisch avonturenverhaal dat zich afspeelt in een tijd van grote chaos in de wereld. Twee dappere konijnen gaan op een episch avontuur om de strijd aan te gaan met kwaadaardige personages om zichzelf, hun vrienden die ze onderweg ontmoeten en uiteindelijk het koninkrijk te redden.

De pinguïns van meneer Popper


Koop hier

Meneer Popper wenste dat hij iets van de wereld had gezien voordat hij mevrouw Popper ontmoette en ging settelen. Bovenal wenst hij dat hij de Polen had gezien en besteedt hij zijn vrije tijd aan het lezen van alles over poolonderzoeken. Op een dag stuurt een vriend hem een ​​pinguïn en al snel groeit de familie Popper uit tot 12 pinguïns, die allemaal te eten moeten krijgen. Mr. Popper creëert “Popper’s Performing Penguins, First Time on Any Stage, Direct from the South Pole”, en ze gaan op wereldtournee!

Mary Poppins


Koop hier

Dit klassieke verhaal vertelt over de geliefde Mary Poppins en hoe haar aankomst op Number Seventeen Cherry-Tree Lane de familie Banks voor altijd verandert. Ze wordt een meest ongewone oppas voor Jane, Michael en de tweeling. Magie en avontuur komen tot leven in dit grillige verhaal!

Herinner je je een van deze klassiekers uit je kindertijd? Welke ga jij voorlezen aan je kinderen? Ik hoop dat je probeert een (of meerdere!) van deze klassieke boeken hardop voor te lezen aan je kind. Je zult prachtige herinneringen voor ze maken en een belangrijke rol spelen in hun taalontwikkeling. Veel leesplezier!

Dit artikel bevat affiliate links. Deze meningen zijn van onszelf. Als u echter iets koopt, kunnen we een kleine commissie verdienen, waardoor we onze inhoud gratis voor onze lezers kunnen houden. Bekijk hier onze Chick Picks Shop om meer van onze aanbevolen producten te zien. Het is onze zorgvuldig samengestelde winkel met producten waar we van houden en die we aanbevelen!

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Petitdeux.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart