Wat te doen als je je baby niet hebt voorbereid op zomertijd?

Het is niet te laat! Een slaapconsulent deelt vier strategieën die ze gebruikt om gezinnen weer op het goede spoor te krijgen na de tijdsverandering.

Toen je 25 was, betekende de “terugval”-tijdverandering een extra uur om ‘s nachts uit te blijven, of een extra uur om op zondag uit te slapen. Pure gelukzaligheid. Maar als je een baby hebt, ondraaglijke 5 uur wakker worden waar je mee te maken had vóór de zomertijd zijn plotseling ondraaglijk, met je kind om 4 uur ‘s ochtends. Er moet iets zijn.

Als je niet vooruit had gepland en pas je schema geleidelijk aan vorige week, geen paniek – er zijn een paar dingen die je kunt doen vanaf dag 1 als je je helemaal niet hebt voorbereid.

Laten we nu hun slaap (en die van jou!) weer op het goede spoor krijgen. Hier zijn enkele beproefde strategieën die ik bij klanten gebruik.

Begin laag en langzaam

Als u uw kind later naar bed brengt dan ze gewend zijn, kan dit leiden tot ongewenst bedtijdgedrag, zoals: driftbuien en meltdowns of bedrade kinderen die tegen de muren stuiteren. Onthoud dat, hoewel er op de klok 19.00 uur staat, het nog steeds voelt alsof ze om 20.00 uur naar bed gaan, dus misschien wil je langzaam naar hun nieuw aangepaste bedtijd kruipen. Je kunt beginnen door iets in het midden te kiezen: leg je kind de eerste drie of vier dagen rond 18.30 uur op de klok (wat voor hen als 7.30 uur zal aanvoelen) en werk dan geleidelijk naar een 7. pm bedtijd als je merkt dat ze de verandering goed verwerken.

Vergeet ook niet je dutjesschema aan te passen

Hetzelfde geldt voor hun dutjesschema. Als het eerste dutje van uw baby meestal rond 9.30 uur is, wilt u misschien tijdelijk om 9.00 uur een dutje doen. En dezelfde regel van drie tot vier dagen is van toepassing. Als het lijkt alsof uw kind een beetje worstelt – tekenen kunnen zijn: zenuwachtigheid voor een dutje, kortere dutjes of zelfs helemaal overslaan van dutjes vanwege oververmoeidheid – kunt u elke dag een meer geleidelijke aanpassing doen, naar aanleiding van hun vermoeidheidssignalen. Zorg ervoor dat je consequent bent met bedtijd en dutjes – probeer ze allemaal met hetzelfde bedrag aan te passen.

Vroege ochtenden zullen een tijdje iets zijn

Omdat we de circadiane ritmes van onze kinderen langzaam moeten aanpassen, kun je een paar weken eerder ochtenden verwachten. Omdat je baby de memo ‘het is eigenlijk 5 uur’ niet heeft gekregen, probeer dan de langzame en gestage benadering van je vroege ochtenden. Als uw kind normaal gesproken om 6 uur ‘s ochtends wakker wordt, maar nu om 5 uur ‘s ochtends, wacht dan ‘s ochtends vijf of tien minuten extra voordat u het gaat halen. Doe dit gedurende twee of drie dagen, voeg dan nog eens vijf of tien minuten toe, enzovoort totdat u op de gewenste tijd van wakker zijn voor de dag bent (een beetje huilen of zeuren is geen probleem, maar als ze van streek raken en hysterisch ga ze zeker halen).

Dit helpt omdat het lichaam van uw kind reageert op blootstelling aan licht en voedselconsumptie – we hebben allemaal de neiging om wakker te worden op hetzelfde moment dat we worden gevoed en zonlicht krijgen. Dus hoe langer je ‘s ochtends eten en licht kunt uitstellen, hoe langer je baby zal beginnen uit te slapen.

En onthoud, dit werkt hand in hand met de latere bedtijd waar je naartoe werkt. Na een paar dagen wennen, zal je kind natuurlijk later gaan slapen om de vermoeidheid die ze voelen te compenseren.

Een peuterklok is nu je BFF

Ouders van peuters en kleuters kunnen een aantal strategieën voor gedragsbeheer gebruiken om het vroege wakker worden van hun kinderen aan te passen. Voor deze klanten raad ik altijd een OK-to-wake-wekker aan die ‘s ochtends oplicht of van kleur verandert. Ik hou van de Hatch Rest, die een app heeft die ouders kunnen gebruiken om de gewenste wektijd vanaf hun telefoon in te stellen, waardoor hun kinderen langzaam worden overgehaald om later op te staan ​​zonder naar binnen te gaan en de wekker elke nacht of ochtend aan te passen.

Stel dat uw wekker om 6 uur ‘s ochtends om 5 uur ‘s ochtends wakker wordt nadat de klokken zijn teruggegaan. Probeer de eerste drie dagen de klok van uw kind in te schakelen op het moment dat ze van nature beginnen te roeren (u moet een paar minuten voor hun gebruikelijke wektijd een alarm instellen om ze wakker te maken, maar het zal zijn vruchten afwerpen!) . Ga naar binnen en prijs je kind, of geef het misschien zelfs een beloning voor het wachten op het OK-om-waaklampje van de klok, en maak er een heel groot probleem van! Zet de klok de komende drie dagen 10 minuten later, en de volgende drie dagen nog eens 10 minuten, enzovoort. Uw kind zal leren wachten op het licht, omdat het zeer bevredigend is om een ​​beloning en lof van hun ouders te ontvangen.

Dit is een ongelooflijk effectieve strategie. Een extra bonus is dat sommige van deze klokken aanpasbaar zijn, zodat je je kind kunt laten kies de kleur dat vertelt hen dat het tijd is om wakker te worden, wat ook een extra buy-in van je kleintjes creëert. (Plus, voor die korte stralende momenten wanneer je de klok aanzet, heb je nog steeds het gevoel dat je als ouder nog een greintje controle over hebt. En dat is iets waard, toch?)

Niets doen

Weet alsjeblieft dat wat er ook gebeurt, dit zichzelf uiteindelijk zal herstellen. Ook als je helemaal niets doet, zal je kind er uiteindelijk aan wennen om een ​​uur later naar bed te gaan en uiteindelijk ook een uur later wakker te worden. Het duurt 2 tot 4 weken (sorry!). Deze instructies zijn hier om de situatie in uw huishouden te helpen versnellen als u dat wilt, maar als u gewoon niet de energie heeft om dit in actie te brengen, is dat volkomen begrijpelijk en helemaal goed. Het zal allemaal lukken.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Petitdeux.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart