7 fouten die ik maakte bij het inrichten van de kinderkamer

De spannende maanden voorafgaand aan de komst van je baby zijn een wervelwind van planning en voorbereiding. Van een naam kiezen tot het maken van een babyregister, er zijn zoveel spannende keuzes te maken! En laten we niet alle opties vergeten als het gaat om het inrichten van de kinderkamer.

Instagram staat vol met ideeën en Pinterest is de droom van een decormaven. Details van de dromerige kinderdagverblijven van de rijken en beroemdheden lijken te volgen op elke aankondiging van een zwangerschap van beroemdheden. Natuurlijk wil je het allerbeste voor je baby. Maar bij het inrichten van een kinderkamer is het zeker mogelijk om overboord te gaan.

Ik heb bijvoorbeeld mijn grenzeloze enthousiasme voor de komst van mijn eerstgeborene gekanaliseerd in het creëren van haar kamer. Ik geef toe dat ik misschien iets te ver ben gegaan. Herhaaldelijk. Hier deel ik enkele van mijn fouten en spijt, zodat u de gevaren van kinderneurose kunt vermijden.

1. Overdrijven

Mijn man drong erop aan dat de vloeren worden opnieuw afgewerkt in de kinderkamer. Ons 60 jaar oude huis had origineel hardhout in verschillende staten van niet-ongerepte staat. Ik kon zien waar hij vandaan kwam: als ons kind daar zou kruipen, wilden we dan niet dat de vloer prachtig schoon en fris was? Nu heeft de kamer van mijn dochter de mooiste vloer van het huis. Maar helaas zorgt het ervoor dat de vloeren in al onze andere ruimtes er grungy uitzien, hoe schoon ze ook zijn. En natuurlijk was het kruipen van onze dochter niet alleen beperkt tot haar kamer. In een laatste, schokkende wending slaagden de vloeren in de rest van ons huis er niet in haar te besmetten met enige bekende aandoening.

2. Het te kostbaar maken

We voltooiden het decor van de kinderkamer met een plank die mijn grootvader had gebouwd, beladen met Hummels uit mijn kindertijd en vintage boeken van mijn man. Alles was schoon en ongerept. We waren bijna klaar om een ​​fluwelen touw door de deuropening te halen, zo kostbaar was dit nest dat we voor onze eerstgeborene hadden gebouwd. Ik kwam er al snel achter dat een kinderdagverblijf de bruikbaarheid van een wasruimte nodig heeft en de kracht om het verkeer van een modderkamer te weerstaan. Een kinderdagverblijf is niet precies waar uw baby slaapt – het is een zware werkkamer voor u. Ontwerp het met het oog op het nut, en u zult uzelf nacht na vermoeide nacht dankbaar zijn.

3. Te veel winkelen

Zwangerschapsgerelateerde slapeloosheid gecombineerd met een drive om de hoogste waarde te bereiken voor elk item van kinderkamer meubels betekende dat ik tientallen nachtelijke uren online besteedde aan het winkelen voor precies de juiste schommelstoel. Ik zou mijn droomstoelen uitkiezen in chique boetieks en vervolgens Kijiji afstruinen om ze te vinden. Ik zou modellen vinden die net buiten onze prijsklasse liggen bij verfijnde decorketens, en dan hopen op een verkoop. Ik heb zoveel pagina’s van een bladwijzer voorzien dat ik er een bestand voor heb gemaakt. En dan bestanden binnen dat bestand toegevoegd. Het maakt niet uit hoeveel winkeluren ik logde, één adagium bleef altijd waar. Praktisch, mooi, betaalbaar: kies er twee. Uiteindelijk heb ik gekozen voor praktisch en betaalbaar. Onze Kijiji-zweefstoel heeft ons goed gediend, en toen hebben we hem weer doorverkocht op Kijiji. Dat is een goede prijs.

4. Benadrukken over de verfkleur

Ik koos voor alle vier de muren een nogal opvallend aquablauw. Toen het geschilderd was, beoordeelde ik het en realiseerde ik me dat ik het misschien haatte. Misschien was het verschrikkelijk. Misschien was het een grote fout geweest. En als de verfkleur niet perfect was, dan natuurlijk, mijn uitstapje naar moederschap was gedoemd. Ik had een volledig geval van The Frets.

Als dit je overkomt, hoef je jezelf niet per se uit te putten met overschilderen. Probeer eerst uw lampen te verwisselen. LED-lampen zijn er in verschillende kleuren, van ultra-warm wit tot koel wit, en je zou verbaasd zijn hoeveel verlichting het uiterlijk van verf kan veranderen. U kunt ook proberen de kleur in evenwicht te brengen door textiel in een complementaire kleur toe te voegen. Maar mijn belangrijkste tip? Onthoud dat het gewoon muurkleur is. In het grote geheel is dat niet erg. Zodra je baby er is, maakt het je waarschijnlijk niets meer uit.

In mijn geval, uiteindelijk, toen het witte meubilair werd verplaatst, was het blauw een stuk smakelijker. En later, toen een bepaalde Disney-film werd uitgebracht met daarin een paar Scandinavische zussen, kwam de kleur exact overeen met de berg Elsa-memorabilia die de kamer kreeg.

5. Kieskeurige verlichting

Het was een porseleinen, uilvormige tafellamp, en ik vond het geweldig. Ik stelde me voor dat het een warme gloed wierp terwijl ik mijn baby voedde in het donker. Terwijl ik ervoor betaalde, vertelde de kassier me dat het warm aanvoelt als je het aan laat. Dus nu buiten bereik in de woonkamer. Wat ik in plaats daarvan had moeten doen, was een dimmerschakelaar installeren op de hoofdlamp van de kinderkamer.

6. Mijn smaak opleggen

Ik hing een ingelijste Arcade Fire albumhoes in de kinderkamer. Heel chique, nee? Iedereen stapt tenslotte in bands omdat hun moeder ze leuk vindt. Achteraf bezien is haar kennismaken met mijn favoriete muziek waarschijnlijk de meest onfeilbare manier om ervoor te zorgen dat ze het niet leuk zal vinden. Iedereen weet dat het introduceren van favoriete bands stevig in het domein van oudere broers en coole neven en nichten ligt.

7. Te high-tech gaan

Luidsprekers aan mijn oude MacBook bevestigen en aan de kinderkamer toevoegen was de meest onfeilbare manier om ervoor te zorgen dat mijn kind zou opgroeien tot de volgende Steve Jobs. Bovendien waren zowel de laptop als de luidsprekers wit! *chef-kus* Dit dressoir-topsysteem om muziek voor onze baby af te spelen was uitstekend – voor ons tenminste. Je zou niet geloven hoeveel babysitters en grootouders geen trackpad kunnen gebruiken om naar het verborgen dock te navigeren, dubbelklikken op de app, door de afspeellijst bladeren om de juiste te vinden en dan de volumeregeling vinden – nee, niet die volumeknop, de andere – reik dan naar achteren om de luidsprekers in te schakelen en pas vervolgens het volume van de luidsprekers aan. Zulke luddieten! Achteraf gezien zou een wekkerradio-back-up handig zijn geweest.

Ik heb veel fouten gemaakt, maar mijn kind, nu negen jaar oud, lijkt er ongeschonden doorheen te zijn gekomen. Natuurlijk ben ik er zeker van dat jij ook je aandeel zult hebben in het maken van faux pas. Maar wat er ook gebeurt, onthoud dat u een rustige werkruimte voor jou, en een veilige en gezellige knusse ruimte voor je nieuwe aanwinst. Al het andere is gewoon windowdressing.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Petitdeux.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart