BabyWise: waarom deze babyslaapmethode controversieel is

Ouderschap is geen gemakkelijke opgave. Voor nieuwe ouders die net beginnen, is niets uitdagender dan hun pasgeboren baby de hele nacht door te laten slapen en zich aan een routine te houden. Als je meer dan een paar uur achter elkaar kunt slapen, vraag je je misschien af ​​hoe je zoveel geluk hebt gehad. Of je maakt je zorgen dat er iets mis is met je baby.

Zoals elke ouder weet, is slaaptraining voor je kleintje een uitdaging en vereist het veel vallen en opstaan ​​​​vermengd met geduld. Velen nemen hun toevlucht tot boeken, mamablogs en dierbaren voor begeleiding en ondersteuning in de hoop een antwoord op het raadsel te vinden.

Helaas kunnen sommige aanbevelingen meer kwaad dan goed doen. Sommigen hebben meer terugslag gekregen dan anderen. Vooral de Babywise-methode, een trainingsprogramma voor voeding-waak-slaap voor ouders, heeft veel kritiek gekregen van verschillende kinderartsen, ziekenhuizen en opvoedingsdeskundigen vanwege de rigide richtlijnen, waarbij nieuwe moeders en vaders worden gewaarschuwd om voorzichtig te werk te gaan met de aanbevelingen.

Wat is de Babywise-methode?

Over babywijs zijn, beter bekend als Babygewijs, is een boek geschreven door man en vrouw duo Gary en Anne Marie Ezzo. De Babywise-methode is een slaaptrainingstool voor ouders die de resultaten belooft van een baby die de hele nacht doorslaapt, waarvan we weten dat het een droom is van elke nieuwe mama en papa. We hebben de basisrichtlijnen van het boek hieronder samengevat:

Houd je aan een schema dat de hele dag wordt herhaald.

Babywise begeleidt ouders om hun kleintjes ongeveer elke tweeënhalf tot vier uur te voeden, afhankelijk van hun leeftijd. In vergelijking met on-demand eten (je baby voeden wanneer ze tekenen van honger vertonen), moeten baby’s met deze striktere routine worden gevoed bij het ontwaken, ermee spelen na het eten en vervolgens weer in slaap worden gebracht. Ze zullen het proces de hele dag in dezelfde volgorde herhalen. Deze benadering wordt “eten, wakker worden, slapen” genoemd en wordt aangemoedigd voor pasgeborenen en baby’s tot 6 maanden oud.

Stel een wektijd en bedtijd in.

Om de interne klok van uw baby in te stellen, adviseert het boek moeders en vaders om een ​​waak- en slaapschema te maken. Het meest gevolgde regime is om 07.00 uur wakker en om 19.00 uur naar bed gaan.

Houd rekening met volledige voedingen.

De auteurs voegen er ook aan toe dat baby’s een volledige voeding moeten nemen en hun magen voor een langere periode moeten vullen. Ze geloven dat dit zorgt voor een langere en comfortabelere slaap. Volgens de Ezzos moeten baby’s met dit strikte regime vanaf jonge leeftijd de hele nacht doorslapen, meestal rond de acht tot twaalf weken oud.

Maak je kleintje wakker om te eten.

Babywise raadt verder aan om baby’s wakker te maken om te eten, zodat ze zich aan het gespecificeerde schema kunnen houden. Het suggereert ook dat ouders ervoor zorgen dat er gedurende de dag voldoende voedingen worden gegeven. De bijgevoegde opvoedingsstijl, een filosofie die een constante fysieke nabijheid en ontvankelijkheid voor hun pasgeborene bevordert, adviseert ouders om hun baby’s in plaats daarvan op commando te voeden.

Creëer een comfortabele slaapomgeving.

Om je bundel van vreugde te helpen de nacht door te slapen, is het belangrijk om ze op hun gemak te stellen, zegt het boek. Je kunt de jaloezieën of gordijnen sluiten en de lichten dimmen. Gebruik een kleine witte ruismachine om alle geluiden te blokkeren die hen zouden kunnen wekken. Het is belangrijk om je voor elke slaap aan het ritueel te houden, of het nu een dutje is.

Gebruik een swaddle.

Een andere tactiek om je pasgeboren baby beter te laten slapen, is door gebruik te maken van een swaddle. Dit voorkomt dat de Moro-reflex (of schrikreflex) optreedt. Deze reflex zorgt ervoor dat baby’s het gevoel hebben dat ze vallen terwijl ze slapen, waardoor ze schokkende bewegingen maken uit angst. Als gevolg hiervan kunnen de plotselinge gebaren hen wakker doen schrikken. Met een swaddle worden hun bewegingen echter beperkt en kunnen ze blijven slapen.

Waarom is Babywise controversieel?

Het Babywise-programma heeft weerslag en harde kritiek gekregen van kinderartsen en ouders die geloven dat de richtlijnen voor ‘Parent Directed Feeding’, zoals het boek ernaar verwijst, baby’s een groter risico kunnen geven op ondervoeding, emotionele stoornissen en groeiachterstand.

In 1998 heeft de American Academy of Pediatrics (AAP) waarschuwde ook ouders tegen de aanbevelingen van het boek. Ze verklaarden dat het zou kunnen leiden tot uitdroging, vertraagde ontwikkeling, gebrek aan gewichtstoename, verminderde groei en onvrijwillig vroeg spenen bij zuigelingen. De AAP voegde eraan toe dat het advies zou kunnen leiden tot een gebrek aan melkaanvoer bij moeders.

Een ander belangrijk punt van zorg van de AAP is het advies van de Ezzo’s om baby’s te voeden op basis van een zelfgemaakt schema van de ouders in plaats van wanneer ze tekenen van honger vertonen. In de ouderschapsgids van de AAP uit 1994, Zorgen voor uw baby en jong kind: van geboorte tot 5 jaar, waarvan meer dan 70 artsen co-auteur zijn, wordt ouders geadviseerd om baby’s te voeden op basis van het schema dat de baby ‘zelf ontwerpt’. In het boek staat: “Je baby laat je weten wanneer hij honger heeft. Gebruik waar mogelijk (de signalen van uw baby) in plaats van de klok om te beslissen wanneer u hem borstvoeding geeft.

De AAP voegde hieraan toe: “Geplande voedingen ontworpen door ouders kunnen baby’s in gevaar brengen voor slechte gewichtstoename en uitdroging.” In plaats daarvan stellen ze voor dat ouders pasgeborenen minstens eens in de twee tot drie uur voeden of wanneer ze tekenen van honger vertonen, zoals in de mond nemen, wroeten of een toename van alertheid en activiteit.

Er zijn veel professionele en persoonlijke perspectieven op voedings- en slaaptraining. Vergeet niet om de routine en aanwijzingen van uw baby te volgen. En gebruik boeken en andere bronnen altijd als richtlijn in plaats van als vereiste.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Petitdeux.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart