Dit is wat werkte (zonder tranen!)

Met vijf weken oud stopte onze dochter borstvoeding geven om te slapen. Haar ogen zouden dichtvallen terwijl ze in mijn armen lag, haar mond stil, en ik zou haar voorzichtig losmaken en haar op mijn schouder tillen om haar te boeren. Soms nestelde ze zich vijf minuten lang op mijn schouder, of soms maar een paar seconden, maar al snel vlogen haar ogen open en sprong ze op, klaarwakker en klaar om te spelen.

Elke keer dat dit gebeurde, zonk mijn hart. Ze was duidelijk uitgeput; waarom kon ze niet blijven slapen?

De tijd dat ze eindelijk in slaap viel, sleepte elke avond later en later uit. Ze was vaak tussen 22.00 uur en middernacht in slaap gevallen – hoe graag ik ook snakte naar een eerdere bedtijd, ik kon er niet achter komen hoe ik dat kon veranderen – maar nu duurde het tot in de kleine uurtjes. Toen middernacht kwam en ging, veranderde ik van het aftellen van de uren tot ze sliep in me afvragen of dit vanaf nu mijn leven zou zijn. Ik was uitgeput en ellendig, en elke avond vanaf 17.00 uur tot wanneer ze in slaap viel, voelde als een… marathon van clustervoeding en fussiness en pijnlijke tepels.

Op een nacht weigerde ze gewoon om helemaal in slaap te vallen. Telkens weer werd ze wakker nadat ik haar had gevoed; die magische tijd dat ze eindelijk in slaap bleef, kwam nooit. Pas de volgende ochtend om half vijf dreef ze eindelijk weg. Onderweg probeerde ik haar in slaap te wiegen en met haar rond te lopen in een voortas, maar nadat ik dertig minuten had besteed aan het sluiten van haar ogen, werd ze wakker zodra ik haar in bed legde. Elke keer. Ze was niet eens kieskeurig, gewoon klaarwakker en snakte naar aandacht.

Toen ik dit tegen mijn verloskundige zei, wanhopig op zoek naar… tips om haar te helpen slapen, ze is gewoon zei: “Baby’s doen dat soms.”

Moest ik accepteren dat mijn baby af en toe 12 uur achter elkaar zou blijven? Dat leek me geen goed idee, noch voor mij, noch voor mijn arme baby met slaaptekort.

Ik gaf haar in slaap te eten en schakelde over op haar te wiegen, hoewel dit vaak gepaard ging met veel huilen. Ik heb ook een uitgebreide bedtijdroutine ingevoerd met: een laatste voeding, een verhaal, een bad en met als hoogtepunt haar in slaap wiegen en het lukte me – in de loop van enkele weken – om haar bedtijd te vervroegen naar 21.30 uur. Voor het eerst kon ik erop rekenen dat ze op een redelijke tijd in slaap zou vallen. Ik dacht dat we het doorhadden.

Toen ze twee maanden oud was, veranderde alles weer.

ik volgde haar bedtijd routine zoals gewoonlijk, maar deze keer werd ze dertig minuten later ontroostbaar huilend wakker. Tegen beter weten in nam ik mijn toevlucht tot het voeren van haar om haar te kalmeren, maar het werkte niet. Het huilen ging door zodra de voeding stopte, en ze weigerde in slaap te vallen tot 2.30 uur.

De volgende nacht gebeurde hetzelfde weer. Deze keer gaf ik haar aan mijn man, die haar wiegde terwijl ze twee uur jammerde voordat ze uiteindelijk in slaap viel. De dutjes vielen op dit punt ook uit elkaar. Ze huilde non-stop terwijl ik haar elke keer in slaap wiegde, en werd vaak vijf of tien minuten nadat ik haar had neergelegd wakker.

Ik wist van slaaptraining en was volledig voorbereid om de “schreeuw het maar uit”-methode uit te proberen – het kon zeker niet erger zijn dan het huilen dat ik momenteel verdroeg terwijl ik haar in slaap wiegde – maar alle voorstanders van de methode waren het ermee eens was niet geschikt voor baby’s jonger dan vier maanden.

Ondertussen moest ik op zoek naar een andere oplossing.

Enkele van de meest voorkomende adviezen hadden ons al in de steek gelaten. De routine voor het slapengaan werkte niet meer, ze had een hekel aan fopspenen, speelde witte ruis terwijl ik haar wiegde, maakte haar alleen iets minder hectisch aan het huilen, door haar in de auto te zetten en te rijden schreeuwde ze zo hard dat ze stikte in haar eigen speeksel, en probeerde te kalmeren haar in haar wieg bereikte niets.

Het was duidelijk dat ze moest leren zelfstandig in slaap te vallen, zonder krukken, anders zou ze nooit meer goed slapen.

Het probleem was dat ik voor deze overgangsperiode tussen de twee en vier maanden, wanneer roepen dat het goed zou zijn, geen concreet advies kon vinden. De meest voorkomende suggesties waren een variatie op dezelfde waanzinnig vage ideeën:

  1. Geef je baby de kans om zelf in slaap te vallen
  2. Leg je baby in bed slaperig maar wakker

Hypothetisch klinken deze redelijk, maar in de praktijk werken ze gewoon niet. Hoe valt je baby alleen in slaap als hij huilt als je hem wakker in bed legt, maar het is niet de bedoeling dat je hem op deze leeftijd laat huilen? En ik weet dat ik niet de enige ben wiens baby van “slaperig maar wakker” naar “100% wakker” ging op het moment dat ze naar haar eigen bed werd overgebracht.

Uiteindelijk kwam ik een paar wegwerpregels tegen in een ziekenhuis website artikel dat beschreef iets wat ik nog niet eerder had gezien. Het was een combinatie van de “shush-pat”- en “pick-up/put-down”-methoden, die geen van beide afzonderlijk hadden gewerkt, en het was aangepast aan baby’s vanaf twee maanden oud. Het artikel beloofde: “Elke nacht zal een beetje gemakkelijker zijn, en vrij snel zul je je baby kunnen neerleggen, welterusten zeggen en de kamer verlaten.” Die belofte zweefde als een luchtspiegeling voor me – aanlokkelijk maar moeilijk te geloven.

De methode werkte als volgt:

  1. Wieg je baby totdat hij stil is voordat je hem in bed legt.
  2. Leg ze in hun bedje. Als ze beginnen te huilen, kalmeer ze dan onmiddellijk in bed totdat ze kalm zijn (het artikel specificeerde niet hoe, dus ik probeerde verschillende combinaties van aaien, wrijven, sussen, witte ruis en gewoon een hand op haar buik of hoofd leggen).
  3. Als dit na 20 tot 30 seconden niet werkt, pak ze dan op en schud ze totdat ze weer stil zijn voordat je ze neerlegt.
  4. Herhaal dit totdat de baby uiteindelijk zelf in slaap valt.

De belangrijkste onderdelen voor mij waren dat het gemakkelijk te onthouden was, dat het niet betekende dat ik mijn dochter een tijdje moest laten huilen, en dat ze van volledig wakker naar volledig in slaap moest gaan in haar wieg zonder krukken of ouderlijk toezicht. aanwezigheid.

Sinds het had geduurd uren om een ​​schreeuwende baby in slaap te wiegen de afgelopen twee nachten was mijn maatstaf voor succes erg laag. Als ze voor half twee ’s nachts in slaap zou vallen zonder de hele tijd ontroostbaar te huilen, zou ik dat als een verbetering beschouwen.

De eerste nacht verliep zoals ik had voorspeld. Mijn baby wakker in bed leggen leidde onmiddellijk tot huilen, en haar in bed kalmeren deed niets. Maar omdat ik haar slechts 20 tot 30 seconden nadat ze begon te poepen oppakte, kwam ze nooit op het punt van een volledige ineenstorting, dus ze kalmeerde zodra ze in mijn armen was. Naarmate de nacht vorderde, werd ze slaperiger en slaperiger, totdat ze om 23.00 uur uiteindelijk alleen in bed in slaap viel.

Succes!

De volgende twee nachten waren een beetje moeilijker. Ze viel vanzelf sneller in slaap, om tien minuten later wakker te worden en weer (meer dan eens) te gaan piekeren, wat het hele proces uitsloeg. Ergens onderweg ontdekte ik dat voorover leunen en mijn hoofd op haar borst leggen, haar beter kalmeerde dan haar alleen maar te aaien, wat betekende dat ze haar minder optilde en haar meer troostte in bed. Het duurde twee uur voordat ze beide nachten goed in slaap viel, maar ik merkte dat ze steeds meer gewend raakte aan het wegdrijven zonder hulp. We boekten vooruitgang en ze sliep elke keer voor middernacht.

Toen klikte er iets.

De volgende nacht viel ze binnen tien minuten alleen in slaap. Ik hoefde haar zelfs nooit op te halen; slechts een paar seconden van mijn wang op haar borst leggen was genoeg om haar te kalmeren, en daarna was ze stil.

Ik kon het niet geloven. die belofte—“Binnenkort kun je je baby neerleggen, welterusten zeggen en de kamer verlaten”– was elk van die voorgaande drie nachten door mijn hoofd gegaan, een licht aan de horizon dat me naar voren trok zonder dichterbij te komen. En toch was ik hier. Het leek te mooi om waar te zijn.

Het was geen rechte weg om van daaruit perfect te slapen (dutjes duurde wat langer om vast te spijkeren, bijvoorbeeld), maar vanaf dat moment duurde het nooit meer dan tien minuten om haar met deze methode ’s nachts tot rust te brengen. En toen ze drie maanden oud was, viel ze alleen in slaap zonder gedoe en niet gerustgesteld, minstens twee keer per dag, meestal voor het slapengaan en voor haar eerste dutje.

Nu, zeven maanden oud, is onze dochter de enige baby van enkele tientallen die ik ken die niet op slaapkrukken vertrouwt en 100 procent van de tijd gemakkelijk zelf in slaap kan vallen. We tolereren op dit moment wat huilen, want als ze haar kamer binnengaat om haar te kalmeren, wordt het alleen maar erger, maar dat gebeurt alleen als ze oververmoeid is.

Achteraf ben ik dankbaar dat ze al op zo’n jonge leeftijd slaapkrukken begon te weigeren. Als ik die eindeloze nachten niet had gehad waarin ik dacht dat mijn baby nooit meer zou slapen, had ik misschien niet de uren van zachte slaaptraining verdragen die nodig waren voordat ze leerde om alleen af ​​te drijven.

Uiteindelijk waren drie lange nachten van aaien, wrijven, sussen en kalmeren meer dan een redelijke prijs voor de maanden van perfecte slaap die volgden.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Petitdeux.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart