Wat u wel en niet online plaatst van uw kinderen

In deze digitale wereld waarin we allemaal leven, zijn sociale media de eerste plaats waar we de prestaties van ons kind of hun overweldigende schattigheid willen delen. Maar we moeten proberen te onthouden dat we grenzen moeten stellen aan wat we online plaatsen en wat we privé houden. Met onze telefoons constant in onze handen, is het bijna een tweede natuur om een ​​foto of video aan onze feeds toe te voegen om te delen met familie en vrienden. Er is ook de gedachte dat we die video of foto die eenmaal is gepost niet kwijtraken en voor altijd opnieuw kunnen afspelen. En daar wordt het eng: wat je deelt is een vaste waarde in het draadloze universum. Als we dat feit onthouden, kunnen we misschien beperken of grenzen stellen aan wat we permanent willen delen.

Als millennial-ouders zijn we de eerste generatie ouders die kinderen online opvoeden. Onze kinderen zijn de eerste generatie die opgroeien met hun leven dat wordt gedeeld of gepost. Er is nog geen draaiboek over hoe hiermee om te gaan als ouder of kind in de 21e eeuw. Er zijn echter enkele dingen die we hebben geleerd van slechte ervaringen die ons kunnen helpen om gezonde grenzen te stellen om onze kinderen en familie nu en in de toekomst te beschermen. Er is een dunne lijn tussen delen en te veel delen als het gaat om sociale media en onze kinderen. Weten waar die lijn valt, is het halve werk.

Belangrijke overwegingen bij het online posten

Digitale ontvoering

Wanneer u iets over uw kind online deelt op welk platform dan ook, heeft u nooit volledige controle over wie toegang heeft tot die informatie. Alles wat u online deelt, kan door iedereen overal worden bekeken en gebruikt. Er is een nieuwe term die er is, bekend als digitale ontvoering. Dit is wanneer vreemden uw afbeelding kunnen nemen en gebruiken om te doen alsof uw kind van hen is, of erger nog, ze kunnen het gebruiken voor fysieke ontvoering.

Digitale geschiedenis begint vroeg

Wist je dat 92% van de 2-jarigen in de Verenigde Staten al online aanwezig zijn? Het kan beginnen met die echofoto, want dat was waarschijnlijk de eerste post van uw kind op internet. Hun digitale geschiedenis gaat terug tot dat bericht, jaren nadat je het hebt gedeeld. Wij als ouders beginnen met de digitale geschiedenis van ons kind, soms zelfs voordat het geboren is. Als ouders moeten we onthouden dat we onze kinderen moeten respecteren en proberen alleen dingen te delen waarvan we denken dat een adolescent het goed zou vinden voor de wereld om te zien.

Slimmer delen

Er zijn enkele dingen die we als ouders kunnen delen die onschuldig lijken. Sommige dingen zullen goede herinneringen zijn voor onze kinderen en voor ons om op terug te kijken. Het gaat erom hoe slim we zijn in het delen van dingen die een wereld van verschil maken. Hier zijn enkele dingen die je niet online mag plaatsen, hoe verleidelijk ook:

Iets dat later vervelend kan zijn.

Deze is subjectief, maar bedenk hoe uw kind zich in de toekomst zou kunnen voelen. Een goede barometer hiervoor is als je het prettig vindt om te delen met een kamer vol vreemden, post dan maar! Als je daardoor twijfelt, kun je het beter privé houden. Verlaat de eerste keer dat ze het potje gebruiken tot hun eerste kus, zodat ze deze kunnen delen als ze ouder zijn.

Foto’s van uw kind niet volledig aangekleed.

Afbeeldingen als deze kunnen van uw kind een doelwit maken voor roofdieren. Die badkuipfoto’s, hoewel schattig, kunnen het beste privé worden gedeeld met familie en vrienden en niet op internet.

Andermans kinderen.

Wat je misschien goed deelt, kunnen andere ouders andere grenzen hebben. Geloof het of niet, posten over andermans kinderen kan illegaal zijn. Sommige staten hebben onlangs aangenomen wetgeving dat maakt het onwettig om afbeeldingen van andermans kinderen te plaatsen zonder schriftelijke toestemming.

Kenmerken identificeren.

Die back-to-school foto’s zijn zo lief. Maar zorg ervoor dat als een vreemde de afbeelding ziet, ze niet kunnen bepalen waar je woont, waar je kind naar school gaat en welke busroute ze nemen. Het lijkt misschien drastisch, maar dat soort informatie hoeft niet met de wereld gedeeld te worden. Het is aangetoond dat het plaatsen van het meest simpele ding, zoals een verjaardagsfeestje met de leeftijd van uw kind, alles is wat een online roofdier nodig heeft om een ​​volledige “ontvoering” van de wereld van uw kind te voltooien.

Neem even de tijd om na te denken over de toekomstige gevolgen voordat je zo gretig op die knop drukt. Als ouders is het onze verantwoordelijkheid om twee keer na te denken voordat we iets posten. U kunt ook iemand blokkeren waarvan u denkt dat hij kwade bedoelingen heeft of uw accounts blijft volgen, zelfs als u ze niet kent. Nogmaals, kennis is macht, dus weten wat het betekent als je iemand blokkeert, is net zo belangrijk als het daadwerkelijk blokkeren.

Leer uw kinderen de gevaren van online delen

Het gebruik van deze stappen om het delen van uw sociale media een positieve en veilige omgeving voor uw kinderen te maken, is net zo belangrijk als lesgeven over vreemden. Gewoon omdat we ze niet kunnen zien, zoeken mensen dagelijks op internet naar nieuwe manieren om kinderen te vinden, situaties te manipuleren en meer. Het is onze taak als ouders om zo veilig mogelijk te zijn, vooral in een tijd waarin alles zo openbaar is.

Het internet en het delen van onze families hoeven echter niet altijd slecht te zijn. De meeste kinderen leren de grenzen van internet kennen en houden hun wereld, gedachten en foto’s meer privé. We kunnen dit in ons voordeel als ouders gebruiken door het juiste gedrag te modelleren met onze eigen sociale media. Het is aangetoond dat het begeleiden van kinderen door middel van acties in plaats van woorden een grotere impact heeft op hun gedrag.

Het afwegen van de risico’s en voordelen van het delen van onze kinderen op internet is een beslissing die gezinnen moeten nemen om te beslissen wat het beste werkt voor hen en hun gezinsdynamiek. Misschien is delen met familie en vrienden op een meer persoonlijke manier van een e-mailketen, het afdrukken van foto’s of het maken van familiealbums meer in uw comfortzone. Of misschien heb je zin om je familie te delen en het meer in het openbaar te documenteren, iets waar je je prettig bij voelt en de manier waarop de wereld tegenwoordig is. Misschien val je ergens in het midden van deze ideeën. Hoe je ook kiest om online te posten (of niet), onthoud dat je slim moet zijn, erover nadenkt en onthoud dat het een leven lang meegaat.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Petitdeux.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart